Motto

"È necessario imparare tanto a lungo quanto a lungo si vive."

Blogi italian kielen opiskelijoille ja Italian kulttuurista kiinnostuneille.
Blogiin on koottu linkkejä kielen ja kulttuurin eri alueilta.
Blogi sisältää myös Italian matkakuvia sekä opiskeluvinkkejä.

Benvenuti a tutti!

----


* Valitse itseäsi kiinnostava aihe oikealta kohdasta
Valitse aihe!
Numero kertoo kuinka monta eri sivua aiheesta löytyy. Selaa niitä painikkeesta Vanhemmat tekstit.

* Tai selaa Blogiarkistoa.

21.4.2011

Silvio Berlusconi

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2010


Berlusconista näköisnukke lasiarkussa, silmät kiinni, hymy huulilla, Mikki Hiiri -tossut jalassa.  Video
  Euri

  Plurale corretto di  "euro ", parola preferita da Silvio Berlusconi.   Syyskuussa Berlusconi vieraili Yhdysvalloissa G20-maiden kokouksessa ja muisteli palattuaan isäntäpari Barack ja Michelle Obamaa:  Ette usko, mutta heidän molempien on täytynyt ottaa aurinkoa rannalla, koska myös hänen vaimonsa oli ruskettunut. 


  ***

  Televisiokanavan kysymykseen siitä, kuka on Berlusconin omistaman AC Milan -jalkapalloseuran historian paras manageri, hän vastasi seuraavanlaisesti: "Kuulkaas, olen tulossa vanhaksi. Tänä aamuna jahtasin sihteeriäni ’hoidellakseni’ hänet pöydällä ja hän sanoi, mutta herra pääministeri, mehän teimme sen vain kaksi tuntia sitten. Kuten huomaatte, muistini alkaa pätkiä." Myöhemmin Berlusconi yritti saada mediaa vaikenemaan lausunnostaan. Hieman aiemmin vuonna 2011 Berlusconi oli kertonut vitsin tutkimuksesta, jonka mukaa 30 prosenttia italialaisista naisista haluaisi rakastella häntä, kun taas loput 70 prosenttia vastasi ”mitä, taasko?”.
  ***

  Huhtikuussa Keski-Italiaa ravisteli tuhoisa maanjäristys. Liki 300 kuolleen lisäksi tuhannet päätyivät kodittomiksi ja telttamajoitukseen. Pääministeri vieraili tuhoalueella ja analysoi.
  - Heillä on kaikkea mitä he tarvitsevat, heillä on lääkintähuoltoa, lämmintä ruokaa -- Tietysti heidän nykyinen majoituksensa on hieman väliaikainen, mutta heidän tulisi suhtautua siihen kuin viikonloppuun leirintäalueella.
  Muutamaa viikkoa myöhemmin Berlusconilta riitti yhä käytännöllisiä neuvoja kotinsa menettäneille.
  - Riittää että menee Ikeaan ja pienellä rahamäärällä hankkii huonekaluja -- Yritän keksiä tavan hyvittää tällaiset pienet rahasummat.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti