Motto

"È necessario imparare tanto a lungo quanto a lungo si vive."

Blogi italian kielen opiskelijoille ja Italian kulttuurista kiinnostuneille.
Blogiin on koottu linkkejä kielen ja kulttuurin eri alueilta.
Blogi sisältää myös Italian matkakuvia sekä opiskeluvinkkejä.

Benvenuti a tutti!

----


* Valitse itseäsi kiinnostava aihe oikealta kohdasta
Valitse aihe!
Numero kertoo kuinka monta eri sivua aiheesta löytyy. Selaa niitä painikkeesta Vanhemmat tekstit.

* Tai selaa Blogiarkistoa.

29.4.2011

Vino e birra



Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2010 Toscana


Muinaiset kreikkalaiset kutsuivat Italiaa nimellä "Oenotria" - viinin maa. 
Nimi kertoo kuinka tärkeä osa viinillä on ollut Italian historiassa, ja on edelleen. 
(Tiedot Fine Brands)


Italia on maailman suurin viinintuottajamaa ja viininviejämaa, ja se kilpailee Ranskan kanssa viinimaiden ykköstilasta. Luonnonolosuhteet antavat mahdollisuuden viljellä hyvin erityyppisiä viinejä. Italiassa on maailman hienoimpia ja omaleimaisimpia viinintuotantoalueita. Aatelissukujen omistamilla viinitiloilla on tuotettu viinejä jo satojen vuosien ajan. 


Toscanan alue on tunnettu Chianti-viineistä, Etelä-Italia makeista jälkiruokaviineistä. Brunello di Montalcino -punaviini on yksi kuuluisimmista ja kalleimmista italialaisista viineistä. Sitä  valmistetaan Montalcinon alueella (100 km Firenzestä). Italialaiset punaviinit ovat usein melko voimakkaita ja aromikkaita, valkoviinit taas raikkaita ja kevyitä. Parhaat italialaiset viinit ovat erittäin laadukkaita, mutta laajaan tuotantoon mahtuu myös heikompia viinilaatuja. 


Fine Brands (maahantuoja):

Creative Commons, picture by Tomás Castelazo

     Birra

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti