Motto

"È necessario imparare tanto a lungo quanto a lungo si vive."

Blogi italian kielen opiskelijoille ja Italian kulttuurista kiinnostuneille.
Blogiin on koottu linkkejä kielen ja kulttuurin eri alueilta.
Blogi sisältää myös Italian matkakuvia sekä opiskeluvinkkejä.

Benvenuti a tutti!

----


* Valitse itseäsi kiinnostava aihe oikealta kohdasta
Valitse aihe!
Numero kertoo kuinka monta eri sivua aiheesta löytyy. Selaa niitä painikkeesta Vanhemmat tekstit.

* Tai selaa Blogiarkistoa.

5.12.2012

Chianciano Terme - Ruoka


Italiassa joka alueella on oma ruokansa ja leipänsä ja kakkunsa. Chianciano Termessä on mm. spagetin muotoista pastaa, jota kutsutaan nimellä pici. Muita erikoisuuksia ovat panzanella sekä toscanalainen leipäkeitto (minestra di pane / ribollita). Nämä kaikki kuuluvat "köyhään keittiöön", cucina poveraan.

Meille uskoakseni tarjottiin toscanalaista leipäkeittoa erään hotellin illallisella. Siinä kävi kyllä niin, että vaikka minulle yleensä maistuu ruoka kuin ruoka, leipäkeitto jäi osaltani syömättä. Keitto oli turistin silmissä vähän oudon näköistä ja turistin suussa vähän oudon makuista.


Kuva: Creative Commons
Ribollita, maistuuko?

Pici, näyttää tavalliselta spagetilta?




Torta di Chianciano

Alueen herkkuja on Torta di Chianciano

Kakkuun tulee Disaronnoa (Amaretto), samaa likööriä kuin Tiramisuun.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012

Söin Marabissi-kahvilassa Torta di Chiancianoa. Kahvilassa oli wifi - ilmainen langaton verkkoyhteys. Syy joka sai minut astumaan sisälle. Kokeilin wifiä ennen kuin tilasin mitään. Verkkoyhteydet kun Italiassa saattavat usein kuulua sarjaan non funziona. Kahvila oli siisti, rauhallinen ja viihtyisä.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 Kakkua myytiin painon mukaan, se maksoi 13,50/kg. Kakku oli hyvää.

Kommentti verkossa: "La vera Torta di Chianciano è Marabissi. Si puo trovare qualunque tipo di dolce tipicamente toscano lavorato su ricette della nonna! Rapporto qualità prezzo davvero ottimo..e non solo Marabissi ha anche una catena di bar pasticcerie dove si possono trovare anche degli ottimi croissant!"


Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Annokseni


Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012

Kahvilassa oltiin juuri asettelemassa esille pientä purtavaa. Leipää öljyllä ja ilman, meetwurstia ja ilmakuivattua kinkkua sekä jotain naksuja.


Muita erikoisuuksia

 
Jäätelö

Jäätelöt ovat Italiassa aina paikallisia. Tässä pikku kahvilassa Viale della Libertàlla söin paikallista vanilja- ja suukkojäätelöä (crema, bacio).



View Larger Map


Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
gelato mantecato = kermajäätelö

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Crema ja bacio.

Jäätelöstä enemmän tämän blogin sivulla Gelato.

Pizza

Lähellä hotelli Bostonia olevalla aukiolla oli terassiravintola, jossa söin pizzan. Pizza oli kyllä ihan hyvää, mutta pohja oli niin kova, että sitä oli vaikea leikata edes sahalaitaveitsellä.



View Larger Map


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti