Italiassa joka alueella on oma ruokansa ja leipänsä ja kakkunsa. Chianciano Termessä on mm. spagetin muotoista pastaa, jota kutsutaan nimellä pici. Muita erikoisuuksia ovat panzanella sekä toscanalainen leipäkeitto (minestra di pane / ribollita). Nämä kaikki kuuluvat "köyhään keittiöön", cucina poveraan.
Meille uskoakseni tarjottiin toscanalaista leipäkeittoa erään hotellin illallisella. Siinä kävi kyllä niin, että vaikka minulle yleensä maistuu ruoka kuin ruoka, leipäkeitto jäi osaltani syömättä. Keitto oli turistin silmissä vähän oudon näköistä ja turistin suussa vähän oudon makuista.
Kuva: Creative Commons |
Ribollita, maistuuko?
Pici, näyttää tavalliselta spagetilta?
Torta di Chianciano
Alueen herkkuja on Torta di Chianciano.
Kakkuun tulee Disaronnoa (Amaretto), samaa likööriä kuin Tiramisuun.
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012 |
Söin Marabissi-kahvilassa Torta di Chiancianoa. Kahvilassa oli wifi - ilmainen langaton verkkoyhteys. Syy joka sai minut astumaan sisälle. Kokeilin wifiä ennen kuin tilasin mitään. Verkkoyhteydet kun Italiassa saattavat usein kuulua sarjaan non funziona. Kahvila oli siisti, rauhallinen ja viihtyisä.
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012 |
Kakkua myytiin painon mukaan, se maksoi 13,50/kg. Kakku oli hyvää.
Kommentti verkossa: "La vera Torta di Chianciano è Marabissi. Si puo trovare qualunque tipo di dolce tipicamente toscano lavorato su ricette della nonna! Rapporto qualità prezzo davvero ottimo..e non solo Marabissi ha anche una catena di bar pasticcerie dove si possono trovare anche degli ottimi croissant!"
Kommentti verkossa: "La vera Torta di Chianciano è Marabissi. Si puo trovare qualunque tipo di dolce tipicamente toscano lavorato su ricette della nonna! Rapporto qualità prezzo davvero ottimo..e non solo Marabissi ha anche una catena di bar pasticcerie dove si possono trovare anche degli ottimi croissant!"
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012 |
Annokseni
- Torta di Chianciano (cookaround) (resepti kuvin, it)
- Torta Chianciano (paperblog) (toinen resepti, kuvia)
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012 |
Kahvilassa oltiin juuri asettelemassa esille pientä purtavaa. Leipää öljyllä ja ilman, meetwurstia ja ilmakuivattua kinkkua sekä jotain naksuja.
Muita erikoisuuksia
Jäätelö
Jäätelöt ovat Italiassa aina paikallisia. Tässä pikku kahvilassa Viale della Libertàlla söin paikallista vanilja- ja suukkojäätelöä (crema, bacio).
View Larger Map
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012 |
gelato mantecato = kermajäätelö
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012 |
Crema ja bacio.
Jäätelöstä enemmän tämän blogin sivulla Gelato.
Pizza
Lähellä hotelli Bostonia olevalla aukiolla oli terassiravintola, jossa söin pizzan. Pizza oli kyllä ihan hyvää, mutta pohja oli niin kova, että sitä oli vaikea leikata edes sahalaitaveitsellä.
View Larger Map
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti