Motto

"È necessario imparare tanto a lungo quanto a lungo si vive."

Blogi italian kielen opiskelijoille ja Italian kulttuurista kiinnostuneille.
Blogiin on koottu linkkejä kielen ja kulttuurin eri alueilta.
Blogi sisältää myös Italian matkakuvia sekä opiskeluvinkkejä.

Benvenuti a tutti!

----


* Valitse itseäsi kiinnostava aihe oikealta kohdasta
Valitse aihe!
Numero kertoo kuinka monta eri sivua aiheesta löytyy. Selaa niitä painikkeesta Vanhemmat tekstit.

* Tai selaa Blogiarkistoa.

11.6.2013

Ho sposato uno sbirro (TV-sarja)

Ho sposato uno sbirro ("naimisissa jeparin kanssa") (2008 - 2010) on italialinen tv-poliisisarja, jonka miespääosassa on Flavio Insinna (s. -65). Tapahtumat sijoittuvat Roomaan. 

Sarjaa ei tietääkseni - ainakaan vielä - ole esitetty Suomessa. Sitä näytetään Rai1:llä (italiankielinen teksti). Suomessa on mahdollista hankkia Rai1 ja Rai2 kanavapakettiin tai jopa erillisinä, edulliseen hintaan. Sarjaa voi myös katsoa verkossa ilman tekstiä, jos haluaa kokeilla ja parantaa kuullun ymmärtämistään. Ho sposato uno sbirro ja Don Matteo

Jos pitää Don Matteosta, saattaa pitää tästäkin sarjasta. Tuottaja on sama. 

Flavio Insinna esitti Capitano Anceschia Don Matteon kausissa 1-5. Näyttelijä palkittiin tästä osasta: Premio internazionale Sant'Antonio per l'interpretazione del Capitano Anceschi nella fiction Don Matteo.

Sarjan Ho sposato ensimmäistä kautta tehtiin samanaikaisesti Don Matteon 6. kauden kanssa, joten Don Matteon Capitano Anceschi (Flavio Insinna) piti juonellisesti siirtää työskentelemään muualle. Anceschin tilalle Don Matteoon tuli Simone Montedoron näyttelemä Capitano Giulio Tommasi. 

Myös näyttelijä Simone Montedoro (Anceschi) vilahtaa tässä sarjassa, kuten muitakin Don Matteon hahmoja (Cecchini, Natalina, Pippo ja Ghisoni).


Ho sposato uno sbirro

Ho sposato uno sbirro on kevyen komediallinen ja harmiton, mutta siitä puuttuu Don Matteon pohdiskeleva viisaus ja harras tunnelma. Sarjan mies ja vaimo ovat molemmat poliiseja, he työskentelevät yhdessä ja ovat siis yhdessä 24 tuntia vuorokaudessa. Rikostapausten lisäksi keskitytään pääosan esittäjien aviosuhteeseen, työn ja kotielämän yhteen sovittamiseen, exän häiritsevään läsnäoloon sekä äitien ja anoppien maailmaan. 


Nyt Flavio Insinna ei ole carabinieri, vaan poliisi, hän on Commissario di polizia Diego Santamaria. Diegon vaimoa Stellaa esittää Christiane Filangieri.

Flavio Insinnan esittämä Diego Santamaria on sympaattinen, leikkisä, vähän karkea, mutta samanaikaisesti myös vähän ujo. Insinna sanoo yrittävänsä olla näyttelijänä "uskottava mutta ei ennalta arvattava" ("Cerco di essere credibile e non probabile."). Insinna tuntuu eläytyvän rooliinsa hyvin, hän on komea ja riittävän mielenkiintoinen hahmo kaiken kaikkiaan, joten sarja on ihan viihdyttävää katsottavaa. 

Wikiquote

Stella: Sarebbe meglio avere due lavandini gemelli.
Diego: No tesoro, no. Io me ne intendo. No! Eh no, perché si comincia coi lavandini separati, poi si passa agli armadi separati, poi si arriva ai letti separati, poi arriva uno al commissariato che dice 'Oh Stella e Diego?', se so separati. No lavandino unico. Uno per due. (wikiquotes)


(Diego ei halua kahta erillistä pesuallasta, koska se johtaa - avioeroon!)

Sarja sai kolme palkintoa 2008

Tre premi: miglior fiction in assoluto, miglior fiction di genere commedia e miglior attore (Flavio Insinna).

Kuvalinkki täältä

Jaksot

Prima stagione: 10 episodi (2008)
Seconda stagione: 24 episodi (2010)


Videoita

Prima stagione (jokaisessa kaksi jaksoa)


Seconda stagione (jokaisessa kaksi jaksoa)

Tietoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti