Motto

"È necessario imparare tanto a lungo quanto a lungo si vive."

Blogi italian kielen opiskelijoille ja Italian kulttuurista kiinnostuneille.
Blogiin on koottu linkkejä kielen ja kulttuurin eri alueilta.
Blogi sisältää myös Italian matkakuvia sekä opiskeluvinkkejä.

Benvenuti a tutti!

----


* Valitse itseäsi kiinnostava aihe oikealta kohdasta
Valitse aihe!
Numero kertoo kuinka monta eri sivua aiheesta löytyy. Selaa niitä painikkeesta Vanhemmat tekstit.

* Tai selaa Blogiarkistoa.

27.10.2012

Hotelli Marebello, Rimini


Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012

Hotelli Marebello ("Kaunis meri") on pieni kolmen tähden perhehotelli, Vannucci-suvun omistama ja ylläpitämä jo sukupolvien ajan. Hotellissa on 40 huonetta. Osoite on Viale Marebello n.4, joka on yksi pitkän Viale Regina Margheritan lukuisista poikkikaduista. Sivukatu on kapea ja hiljainen. Hotelli on noin 50 metrin päässä merenrannasta, joka lokakuussa oli jo surullisen autio.

Olimme Marebellossa kolme yötä. Osa suuresta matkaseurueestamme yöpyi vastapäisessä hotelli Villa del Parcossa, osa jossakin kolmannessa hotellissa.


Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012

Hotellin vaatimattomat nettisivut vain italiaksi ja saksaksi. Sivuilla kuvataan hotellin  ilmapiiriä lämpimäksi ja kutsuvaksi (un ambiente familiare ed accogliente).

 

View Larger Map

Näkymä Viale Regina Margheritalta Viale Marebellon suuntaan


Marebellon sisustus oli melko tavanomainen, minusta ei kovin kodikas, yleisilme aavistuksen kolkko ja hieman jo nuhraantunut. Hotellissa oli ilmainen wifi (langaton nettiyhteys), joka toimi moitteettomasti myös huoneessa. Salasanaa ei tarvittu. Pienessä lobbyssa oli suuri televisio, josta yleensä tuli jalkapalloa.

Huoneiden jako saavuttaessa kesti melko kauan. Vastaanotossa osattiin yleensä riittävästi englantia. (Katso kuitenkin kieliepisodi alla.) Etsimääni Italia in miniatura -brosyyriä ei telineestä löytynyt, mutta virkailija antoi kartan, neuvoi bussiyhteyden ja arveli paikan olevan auki. Muuten paikan palveluhenkisyys oli vaihtelevaa, hieman kylmähköä ja innostus laimeahkoa. Adapteria ei respasta tahtonut löytyä, sitten löytyi laatikon pohjalta yksi, mutta se oli vääränlainen. Lopulta selvisi, että sähkölaitteemme sopivat kapeampaan kolminapaiseen pistorasiaan ilman adapteriakin, kun uskalsi rohkeasti työntää.

Vastaanotossa, lobbyn puolella, oli avaintaulu, johon asukas itse saattoi halutessaan jättää (melko painavan) avaimen päivän ajaksi. Avaintaulun funktio oli minulle arvoitus, koska kuka tahansa ulkopuolinen saattoi kävellä sisään, ottaa minkä tahansa avaimen ja mennä sillä hotellihuoneeseen. Mitään kontrollia ei ollut, eikä respa tai baari joka hetki ollut miehitetty. Kannoimme avainta mukanamme. Myös asukkaiden passit lojuivat tiskillä ilman valvontaa. Näin lobbyssa muun muassa ulkomaalaisen kukkien myyjän.

Söimme hotellissa aamiaisen ja illallisen. Aamiaiseen sisältyi kahvin lisäksi tavanomaiset leipä, leikkele ja juusto sekä tuoremehu, mutta myös tuoreita hedelmiä. Ja olisiko ollut vielä jotain muuta, jota en itse syönyt. Illallisruoka oli ihan kelvollista: salaattipöytä, alkupasta, liharuoka ja jälkiruoka. Panna cotta tosin oli pikemminkin latte cotto, mutta esimerkiksi lihavarras oli erittäin maukas. Nettisivuilla mainostettua kalaa ei ollut tarjolla. Tarjoilijapojat olivat ahkeria ja vikkeliä. Kaikki ruokajuomat - myös vesi - oli käytävä ostamassa lobbyn baaritiskiltä. Baarista sai ostaa juomaa myös huoneeseen - kun lupasi palauttaa lasin aamulla.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 Hotellin ruokasali

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 Hotellin baari

Hotellin lähiympäristöä


Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Joku paikka lapsille

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Osa seurueesta yöpyi Hotel Villa del Parcossa
 Näppärä Smart mahtui hyvin Via Marebellolle

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 Plataani on varsin ihastuttava puu

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Hotellin naapurissa asui ehkä varakas perhe?

Rimini on muodoltaan pitkä ja kapea. Bussilla 11 pääsee Regina Margheritaa pitkin mm Riminin linja-autoasemalle ja Centro storicoon (vasemmalle, 10-15 min) sekä Ricchioneen (oikealle). Bussipysäkki on hotellin lähellä. Kadulla oli pieniä myymälöitä vieri vieressä. Hotelleja on paljon.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 Viale Regina Margheritaa vasemmalle...

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
...ja oikealle

 Huone

Huone oli keskinkertainen mutta ihan siisti. Kylpyhuoneessa ei ollut minkäänlaista laskutilaa tavaroille. Huoneessa ei ollut baarikaappia, mutta oli hyvä TV. 

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Näkymä hotellihuoneen parvekkeelta

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Kurkkaamalla oikealle olisi näkynyt pala merta, mutta piti kurkottaa viereiselle parvekkeelle, ja siellä oli suomalainen ottamassa aurinkoa.  Kuva jäi ottamatta. Terveisiä vaan! :)

Kieliepisodi

Huoneen shampoovarastoja ei täydennetty, siispä lähdin respaan pyytämään lisää. Käytin vaatimatonta italian taitoni, ja sainkin itseni ymmärretyksi. Mutta vastaukseksi virkailija alkoi piirtää pöytään neliötä, huitoi kädellään ja sanoi: Bush, bush. Tuijotin virkailijaa tajuamatta. Yritin kysyä englanniksi. Bush, bush, bush, hän hoki vähän kovempaa, piirsi taas neliötä ja huitoi kädellään. Yritin kuumeisesti keksiä, mitä hän yritti minulle sanoa. Push? Pitikö minun työntää jotakin? Virkailija oli jo silminnähden ärsyyntynyt tyhmyydestäni. Syvästi huoaten hän nosti sormensa, sanoi "Un attimo", lähti ja palasi toinen nainen mukanaan ja viittoi minua seuraamaan tätä. Toinen nainen vei minut huoneeni ovelle, avasi viereisen huoneen oven ja palasi kourassaan valtava määrä shampoopusseja. Ojensin käteni ottaakseni pari. No, no! nainen sanoi ja työnsi pusseja kouraani. No, otin pussit, hymyilin ja sanoin grazie. Minun olisi siis pitänyt ymmärtää koputtaa (bussare) huoneemme vieressä olevalle ovelle. Siellä oli huoltohuone pesukoneineen. Olisin saattanut ymmärtää, jos nainen olisi käyttänyt italian verbistä italian käskymuotoa eikä englannin.

Terassi

Ulkona oli pieni terassi. Siellä italialaiset vieraat pelasivat iltaisin korttia, juttelivat ja lauloivat italialaisen musiikin mukana. Suomalaiset joivat drinkkejä, juttelivat, polttelivat tupakkaa ja nauttivat lempeästä Italian illasta.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Hotellin terassi. Toisella puolella sohvia ja nojatuoleja

Kortin peluuta

These three nice guys were playing cards.
They gave me permission to take a picture and publish it in my blog.

Hi guys! And thank you! 
 
Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Three handsome guys playing cards

Lisää italialaisia

Eräänä iltana terassilla ollessani viereisestä pöydästä kuului 'italiankielistä' puhetta, josta ymmärsin vain yksittäisiä sanoja. Kävi ilmi, että puhuttiin napolin murretta. Ihastuttavia nuoria tyttöjä ja poikia. Pojat kannattivat SSC Napolia, jossa Diego Maradona on pelannut. (SSC Napoli, it Wikipedia)

This group of friendly young Neapolitan teenagers were willing to pose for a picture or two. The guys insisted on fetching a football scarf from their room and making a pose with the SSC Napoli scarf (Società Sportiva Calcio Napoli, "Azzurri" or "Partenopei").

I have their permission to publish the pictures in my blog.

Hi guys! And thank you. It was nice talking to you. Maybe we will visit Napoli some day.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Three cute Neapolitan guys with their Good Luck thumbs
Good luck with your English studies! (And calcio.)

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 Waiting for the scarf to be fetched...

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
 And here they are posing with the precious football scarf.
Blue and white - just like the Finnish flag.

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Two beautiful Neapolitan girls. Bellissime vero

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
The girls know how to pose like real fashion models

Italialaista yksityispalvelua

Nämä ystävälliset tytöt heittivät meidät autollaan liikenneympyröiden keskellä olevasta ostoskeskus Le Befanesta hotellille.

These two absolutely lovely ladies took us back to our hotel in their car from the shopping center Le Befane. They spoke perfect English.

Hi! Thank you SO much, Eleonora and Marcia! It was MOST kind of you!

Kuva: Anita Nehrenheim (C) 2012
Don't they look just fantastic - all three of them? :)
The girls had a super cool talking navigator as well.


Rimini tässä blogissa


4 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu parvekenaapuri Marabellosta :) Olisit pyytänyt siirtymään kuvauksen ajaksi. En olisi pahastunut. Innolla odotamme mitä tänne mielenkiintoisesta matkasta laitat. Hyvää syksynjatkoa!

  VastaaPoista
 2. No moi moi Marebellon parvekenaapuri! :) Kiitos vaan ystävällisyydestä, mutta en kehdannut vaivata, oli noloa kurkkia seinämien taakse, ajattelin ottaa kuvan myöhemmin, mutta sitten se jäi.

  Päivitän blogia pikkuhiljaa, kestää siis jonkin aikaa. Hyvää syksynjatkoa sinnekin päin!

  VastaaPoista
 3. very useful information. thanks a lot for this.

  VastaaPoista